Barber shopy, ryze pánská záležitost

16:30

Spojíte si se slovem plnovous automaticky obrázek staršího bělovlasého pána, nejlépe ještě s brýlemi a fajfkou? Zkuste se projít kupříkladu pražskou náplavkou, nebo třeba pro jednou věnujte o kousek větší pozornost obsahu sociálních sítí či internetu obecně. Kromě jiného totiž přijdete na jednu věc. Vousy se nosí. Ať už jde o hipstery, lumbersexuály, kdovíjaké další sexuály nebo zkrátka jenom pány, kteří se neradi holí a tahle móda jim tak nějak hraje do karet. Vousy jsou všude.

 

Podobně jako u jiných módních záležitostí (a vousy módní záležitostí určitě jsou) provázejí boom vousatých mužů také podružné sociální jevy. Jedním z nich je jistě masová obliba takzvaných barber shopů, neboli čistě pánských holičství. Ta pomalu ale jistě přebírají zákazníky „tradičním“ unisex kadeřnickým a holičským salónům, které pro mnohé spíše než příjemně strávený čas představovaly nutné zlo.



Že návštěva holičství pro pány nemusí být nutně traumatizujícím zážitkem, už šestým rokem dokazuje Tomáš Kožíšek, který před šesti lety v Praze otevřel první barber shop. Jak sám říká, koncept ryze pánských holičství tady není ničím novým, jen byl na nějaký čas převálcován snahou poskytnout co nejvíc možností ženám. V současné době ale obliba barber shopů zase roste. V čem vlastně spočívá jejich kouzlo? A proč pánské vousy žena nikdy nedokáže oholit tak dobře jako muž? Čtěte již brzy na muniMEDIA.

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Také si spojuji Barber shopy vyloženě s muži, co mají bujný plnovous a sestřih ala dřevorubec, ale musím říct, že se mi to děsně líbí. Můj muž bojuje s tím, že mu rostou vousy pouze pod bradou a malinký knírek a když jsem mu řekla, že existuje taková možnost, aby mohl mít vousů více, tak moc nadšený nebyl. Každopádně mě je jedno kolik vousů má, líbí se mi takový jaký je.

    OdpovědětVymazat

Popular Posts

Subscribe