Jak se učí angličtina jinak

13:16

Ať se budete učit cokoli, vždy je potřeba to následně trénovat. Ten kdo se někdy učil jazyky, dobře ví, že u nich to platí dvojnásob.  S myšlenkou, že výuka jazyků nemá probíhat jen ve třídě, ale je nutné si je zafixovat do reálných situací života, pracují majitelé jazykové školy TeachMe Katka, Hilde, Jirka a Kuba.


Jejich cílem je poskytnout svým studentům prostředí, kde se budou nejenom učit, ale budou si připadat jako mezi přáteli z jiných zemí. „Vejdou k nám, sem za ty dveře a najednou získají pocit, jak kdyby přišli do zahraničí.“ vysvětluje Katka a ostatní dodávají, že v prostorách jejich školy mezi sebou všichni mluví jen anglicky. Kromě hodin zaměřených na gramatiku, se studenti potkávají na aktivitách, které jim dávají možnost vyzkoušet si jazyky v reálném životě.


Když jsem s Katkou, Kubou, Jirkou a Hildem dělala rozhovor, dostala jsem pozvánku na jejich poslední aktivitu tohoto semestru. Studenty a učitele čekala jízda v starodávné tramvaji Dopravního podniku města Brna. Už když jsem přicházela k zastávce, odkud měla tramvaj vyjíždět, bylo mi jasné, že myšlenku této školy plní všichni dokonale. Skupinka asi čtyřiceti lidí působila jako dlouholetí kamarádi, všichni si nadšeně povídali a ze všech stran se ozývala pouze angličtina. Při jízdě po Brně byla v tramvaji atmosféra, jako kdyby se všichni znali roky a nikdo neměl problém mluvit naučeným jazykem.







Co se těmto čtyřem lidem nedá upřít je, že dělají něco jinak, dělají to dobře a ostatní to baví. Více o tom, jak tohle vše začalo zítra v rozhovoru na muniMEDIA.cz.


Pokud chcete vědět víc o aktivitách, poslechněte si Katku, Jirku a Kubu.





You Might Also Like

0 komentárov

Popular Posts

Subscribe